Aşırı Tüylenme ve Lazer Epilasyon Çözümü

Epilasyon neden yapılır?

Elbetteki epilasyon ve lazer epilasyon vücuttaki istenmeyen tüylerden, kıllardan kurtulmak için yapılmaktadır. Evet heleki bu tüyler fazlasıyla çıktığında son derece rahatsızlık verici duruma geldiğinde epilasyon kaçınılmaz elbette. Peki, vücutta aşırı tüylenme neden olmaktadır?
Evet, bunu açıklamak için öncelikli sorumuz tüylenme nedir? İlk olarak bunu cevaplamamız gerekmektedir.

Tüylenme vücudumuzda olmaması gereken bölgelerde kıl tüy yoğunluğunda artış olmasıdır. Şimdi bunların bilimsel adları da var onlardan da bahsedelim ki eğer bir lazerli epilasyon merkezine gittiğiniz de bu terimlerin neler olduğunu bilirseniz kafanız daha rahat olacaktır. Bu kıllanma olan bölgelerde ki bu artış kozmetik olarak rahatsızlık verecek duruma geldiyse buna hirsutizm denmektedir. Ve hirtusizm vellüs denilen yumuşak olan kılların terminal kıl denen kalın kıllara dönüşümü sonucunda oluşan durumdur. Kısaca açıklayacak olursak ince kılların kalınlaşması. İşte durum budur.

Kadınlarda bu kıllanma yani aşırı tüylenme eğer yüz bölgesinde, ensede ve sırtta ise bunun temel nedeninin hormonsal bir bozukluk olduğu düşünülüyor. Ayrıca vücut bölgesinde görülen fakat aşırı olmayan tüylenme ise genelde genetik sebeplerden kaynaklanmaktadır. Hormonlardan kaynaklanan tüylenmelerde ise gerekeli tıbbi müdahaleler yapılmalı kısaca doktora gitmekte fayda görülmektedir.

Kadınlarda görülen hormonsal nedenli tüylenmelerde en çok etken olan şey “polikistik over” denilen bir hastalıktır. Bu hastalıkta adet düzensizlikleri, en başta da seyrek adet görme gözlenir. Bu kimseler de genelde şişman olmakla beraber hafif şişman da olsa cilt yağlı görünümdedir. Aslında bu hastalık yani polikistik over hastalığının temelinde bir glikoz metabolizma bozukluğu yatmaktadır. Bu bozukluk genetik nedenlerle aileden kişiye geçiş göstermiş olabilir. Mesela ebeveynlerinizde şeker hastalığı varsa ve düzensiz adet görüyorsanız ve de vücudunuzda görülen tüylenmeler yukarıda belirttiğimiz gibiyse polikistik over hastası olma ihtimaliniz mevcut demektir. Eğer böyleyse bir doktora başvurmanızı önemle tavsiye etmekteyiz.

Daha ağır bir hormonsal bozuklukla tüylenme de vardır ki buna da “virilizm” denmektedir. Virilizm daha ağır tüylenme şeklidir. Hormonsal bozukluk aşırı ve de ağırdır. Erkek gibi saç dökülmeleri, kellik, saçta kalınlaşma, klitoriste büyüme, vücut yapısında erkeksi değişme gibi belirtiler gözlemlenebilir. Daha çok bazı hormon üreten tümörlerde ve çok ağır hormonsal bozukluklarda görülür.

Ve çözüm:
Hormonsal kaynaklı tüylenmelerde lazerli epilasyon tedavisi:
Her şeyde olduğu gibi bunda da hastalığın sebepleri doğru teşhis ve de tetkik edilirse başarılı sonuçlar alınır. Bu sebeple tüylenmenin sebepleri de doğru araştırılmalı ve kıllanmaya neyin neden sebep olduğu saptanmalı ve tedavi sürecinde de ne yapılması gerektiği bilinmelidir. Bu bakımdan tıbbi tedavi ile kıl temizleme yöntemleri beraber kullanılırsa çözüm çok başarılı ve tatmin edici olacaktır. Hormonsal rahatsızlığınız başlar başlamaz sizin de lazer epilasyon seanslarına başlamanızda hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Bu hormonsal nedenli tüylenmeler oldukça kalın olmakta ve genellikle de yüz bölgesinde meydana gelmektedir. Bu bölge için de daha önce dediğimiz gibi diyode lazer kullanılmaktadır bu da aklınızda bulunsun ki bir lazerli epilasyon merkezine gittiğinizde uzmanlar işini bilecektir ama yine de bilgili olmakta yarar vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder