İstenmeyen Tüylere Geçici Epilasyon Yöntemleri

Evet, şimdi geldik en önemli soruya: Vücudumuzdaki istenmeyen tüylerden kıllardan nasıl kurtulurum?
Çeşitli epilasyon yöntemleri ile istenmeyen tüylerimizden kurtulmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Şimdi gelelim bu epilasyon yöntmlerine
Bildiğiniz gibi geçici epilasyon yöntemleri mevcut ve bu yöntemler ise şöyle:

Cımbız: çoğu bayan için cımbızla alma yöntemi hem ucuz hatta en ucuz hem de hemen etkisi görülen bir yöntem olmaktadır. Bu yöcimbiz-ile-kas-almantemde bilindiği üzere adından da belli zaten küçük bir cımbız kullanılır ve her kıl kökünden çıkarılır. Ancak cımbız yöntemi daha çok kaş ve yüzdeki dağınık yerlerdeki kılları temizlemede kullanılır. Sınırlı bir alandadır kısaca. Bir de önemli bir nokta da şudur ki burundan cımbızla kıl çekilmemelidir çünkü bu herhangi bir enfeksiyona neden olabilir.

Evet, bu yöntem belki ucuz ve kolay uygulanan bir yöntem ama ayrıca acılı bir yöntemdir. Bacak gibi geniş bölgelerde kullanışlı değildir. Kıl çekme hareketi, kılın batmasına, ciltte çukurlaşmalara ve hatta yara oluşmasına neden olabilir. Ayrıca bazı bölgelerdeki kılları göremeyebiliriz doğal olarak ve bu gibi durumlarda ayna kullanmamız gerekir. Kaşlarınız için bilgi vermek gerekirse; kaşınızı şekillendirirken dikkatli olun tek bir tane kıl çektiğinizden emin olun. Çünkü fazladan tek bir kıl bile kaşınızın şeklini bozabilir. Bu da nasıl kaş alınır konusunda ufak bir tüyo.

Cımbızı kullandık diyelim. Ancak bu kadar basit değil kullandığımız cımbızın uçlarını mutlaka alkol ile dezenfekte etmek gerekir. Sağlık açısından bu önemlidir. Kullandık ve temizledikten sonra da yine bir köşeye atmak, bırakmak olmaz tabi. Cımbızı küçük bir tüpte veya kutunun içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Böylece hem temiz kalmış hem de keskinliğini korumuş olursunuz. Keskinliği demişken; cımbızı düşürmemeye gayret edin çünkü uçları zarar görebilir ve şekli deforme olabilir.

Uygun bir yöntem ile kıl almanın birkaç tane püf noktası vardır. Kılların uzama yönüne doğru kaşınızı taramaya çalışın. Krem veya nemlendirici kullanmayın, bu cımbızın kayıp kaş çizgisini bozmasına neden olabilir. Sonra da alacağınız kenarı izole etmeye çalışın.

Ağda: kıl almanın diğer bir yöntemi de ağda yapmaktır. Ağda nasıl yapılır bir çoğumuz biliyoruzdur.Herhalde televizyonlarda vs en çok buna tanık olmuşuzdur. Bu da geçici bir yöntemdir. Ancak uzun sürer. Hala güzellik merkezlerinde vb salonlarda ağda sıkça uygulanmaktadır. Sanırım ağdanın nasıl yapıldığını bilmeyen yoktur ama biz gene de bahsedelim. Sıcak ağda cilde uygulanır/ sürülür ve bunun üzerine bir parça kumaş yapıştırılır. Ardından bu kumaş parçası hızlı bir şekilde çekilir ve istenmeyen kıllar ve tüyler bu kumaş parçasında kalır.

Ağdayı evde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bacaklarınıza, kollarınıza, bikini bölgesine ve hatta yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ağda hem ucuz hem de bu bahsettiğimiz bölgeler için oldukça ucuz bir yöntemdir. Ağda yaparken bazı kıllar kırılabilir ve cildinizde kalabilir. Bazen pürüzsüz ve kıldan tamamen arınmış bir cilt için tıraş bıçağı kullanmanız gerekebilir. İşte bu yönden ağda yapmak agda-nasil-yapilir-resmibiraz zorlayıcı bir yöntem olabilir. Ağda yapmaya başlamadan önce baya pratik yapmanız tavsiye edilir. Ayrıca dikkat edilmezse ciltte oluşabilecek enfeksiyona neden olabilir. Bir de sanırım demeyi unuttuk ama ağda genelde acı verici ağrılı bir yöntemdir.

Şimdi şekerli ağda yöntemi için biraz bilgi verelim. Şekerli ağda nasıl yapılır, Tarifi nedir bahsedelim.
Şekerli ağda ağdaya benzer. Ama içlerindeki karışımlar farklıdır. Adından da anlaşılacağı gibi şekerli ağda şeker ve baldan oluşan bir karışımdır. Bu karışım kıla yapışır ama işin güzel yanı cilde yapışmaz. Ve şekerli ağda kıla yapışıp kılı kökünden çekilmesini sağlar ancak yine ağrı sızı vardır. Normal ağda da olduğu gibi.

Çoğu kadın bu yöntemin yani şekerli ağdanın en iyi dudak üstündeki ve bikini bölgesindeki kıllarda etkili olduğunu savunur. Ancak bu uygulama her şeye rağmen etrafı kirleten bir uygulamadır, bu bakımdan etrafın fazla kirlenmeyeceği banyo gibi vs bir yerde temizlemenin kolay olacağı bir yerde yapılması daha uygun olur. Şekerli ağdayı vücudunuzda nereye isterseniz yapın sonuç olarak iki ile altı hafta kadar sürer. Gerçi kısa kıllar alındıktan iki hafta sonra falan tekrar gözükmeye başlar. Daha kalın kıllar da daha sonra yani yaklaşık dört hafta sonra yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar.

Şekerli ağdayı evde de yapabilirsiniz bu da iyi bir yöntemdir. Bunu da evde kolayca yapabilir uygulayabilirsiniz. Şimdi tarifi veriyorum: bir bardak toz şeker, yarım limon suyu ve çeyrek bardak dolusu kadar da bal yeterli olacaktır. Bu üçünü mikrodalga fırına dayanıklı bir kâsenin içinde karıştırın. Birkaç dakika karışımımız kaynayana ve de pürüzsüz bir hale gelene kadar mikrodalga fırında tutun. Fırını kapatıp karışımımızı soğumaya bırakın ama tamamen soğumayacak tabi ki sadece elimizle tutulacak kıvama gelene kadar soğumalı. Aslen şekerli ağda formülünün yanında cildi hazırlamak için birazcık mısır nişastası ve birkaç parça beyaz pamuklu bez gerekir. Bu beyaz bez eski bir tişört veya fanila da olabilir.

Uygulamaya gelince; uygulanacak yer kuru ve de temiz olmalı muhakkak. Şekerli ağda uygulanacak bölgede herhangi bir sabun veya vücut losyonundan kalmamış olması gerekir. O mısır nişastasını da ağda yapılacak yere uygulayın. Bu derinizdeki fazla yağı almaya yarayacaktır. Sonra ağdayı sürün. Sonra kumaşı yapıştırıp biraz ovalayın ve çekin. Kalan kıl olursa ve yapışkan kalıntıları temizlemek için sıcak su ile yıkayabilirsiniz. Ayrıca kokusuz cilt kremi veya losyon da kullanabilirsiniz. Tekrar hatırlatmamızda fayda var bunlar lazerli epilasyon gibi kalıcı yöntemler değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder