En Çok Merak Edilen Lazer Epilasyon Soruları

Lazer Epilasyon yaptırmadan önce biliyoruz ki kafanızda birçok soru işareti ve acebalar dolaşıyor. Bunlara biraz olsun çözüm getirebilmek için Lazer epilasyon nedir ne değildir? yazımızın yanı sıra bu yazımızda da önemli sorular hakkında bilgi vermeye devam ediyoruz.

*Lazer Epilasyon Hamilelikte uygun mudur?

Hamilelikte lazer epilasyonun bilinen bir riski yoktur ancak genel tıp etiği gereği hamile bayanlara epilasyon yöntemi uygulanmamaktadır.

* Kaç yaşından itibaren lazerli epilasyon uygulanabilir?

15-16 yaşından itibaren yani ergenliğe girişten sonra epilasyon yapılabilir.

* Lazer Epilasyon kanser yapar mı?

Bu soru birçok epilasyon meraklısının kafasını kurcalamaktadır. Lazer epilasyon yaptırmak kanser yapar mı? Epilasyon koltuk altına uygulandığında meme kanseri, genital bölgeye uygulandığında rahim ya da yumurtalık kanserine neden olur mu şeklinde sorular sıklıktadır. Ancak Lazerli sistemler ve lazer yöntemleri, tıpta 40 yılı aşkın bir süredir uygulanmaktadır. İlk kez göz alanında uygulanan lazerli sistemler günümüz itibariye birçok sağlık alanında güvenle kullanılmakta olup. Kanser ya da başka bir hastalığa, olumsuz sonuçlara sebebiyet verdiğine dair bulguya rastlanmamış.

* Lazerli epilasyon sırasında neden gözlük takılıyor?

Lazer ışınları retinaya yani gözün görme hücrelerinin bulunduğu kısma gelirse geçici veya kalıcı körlük riski oluşturabilir. Bu yüzden hem lazer işlemini uygulayan hem de işlem uygulanan hastanın koruyucu gözlük takması gerekmektedir.

* Epilasyon yapıldıktan sonra herhangi bir krem veya ilaç kullanılmalı mıdır?

Lazer epilasyon işlemindenden sonra bir haftalık bir süreyle kişinin nemlendirici kremler ve güneş koruyucu gibi kremler kullanması oluşabilecek yan etkileri önlemekte yardımcı olabilir.

* Lazer epilasyon yöntemi erkeklere uygulanabilir mi?

Elbetteki erkekler için de epilasyon yapılmaktadır. Günümüzde lazer epilasyonun konforundan sadece kadınlar değil erkekler de faydalanıyor. Sakal üstü çıkıntıları kalıcı olarak temizleme, kulak ve sırt kıllarından tamamen kurtulmak isteyenler ya da göğüs kıllarını azaltıp daha doğal ve sade görünmek isteyen erkekler de artık lazer epilasyon yönteminden faydalanmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder