Modern Epilasyon Yöntemleri - Lazer Epilasyon

Lazerli Epilasyon

Modern epilasyon yöntemi dendiğinde aklımıza ilk gelen lazer epilasyondur. Lazerli epilasyon hızlı bir yöntemdir. Ve defalarca belirttik ki kalıcı bir epilasyon yöntemidir. Geniş alanlara uygulanabilir ve FDA tarafınca kalıcı bir epilasyon şekli, metodu olarak teyit edilmiştir. Bilinen diğer tüm epilasyon yöntemlerinden çok daha ileri gitmiştir ve çok tercih edilen bir yöntem olmuş ve artık kıllardan, tüylerden usanan insanlar için belki de bir kurtuluş, en etkili çözüm yolu olmuştur.
lazerli-epilasyon
Neredeyse insan vücudunun her yerinde çekincesiz bir şekilde güven içinde kullanılabilmektedir artık lazer epilasyon. En yönlerinden biri de hızlı bir şekilde uygulanabilir olmasıdır. Peki, lazerli epilasyon nasıl çalışır dersek; kısaca, lazer dediğimiz ışın demeti kılın kökünde ısı enerjisine dönüşür ve bu sayede de kıl kökü tekrar kıl üretme becerisini kaybeder. Sonuç olarak kesin çözüm yaratır ve kıllar bir daha çıkmaz.

Lazerli epilasyon iğneliye nazaran oldukça ağrısız bir yöntemdir. Olsa olsa en çok böcek sokması, batma, paket lastiğinin çarpması gibi bir hisler oluşabilir.

Ayrıca lazer epilasyonunda dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de lazer atışları yapılırken yani kıl köklerine ışın demetleri yollanırken, diğer dokuların veya hücrelerin zarar görmemesi için o bölgelerin korunması gerekir. Lazerli epilasyon uygulanırken bu lazer ışığının melanin tarafınca tutulması amaçlanmıştır. Bu sebepledir ki cildin açık renk olması ve kıl renginin de koyu olması lazerli epilasyon için en ideal uyumdur. Çünkü beyaz kıl rengine lazer etkisiz kalmaktadır.

Ayrıca bu renkler uyumuna deyinmişken belirtmekte fayda görüyoruz; açık renk ciltte problem yaşama olasılığı çok düşüktür ama koyu renk ciltlerde sonuçlar zor alınmakta ve problemlere daha sık karşılaşılmaktadır.

En güzel sonuç genital bölge, koltuk altı bölgesi ve bacaklarda alınır. En zor sonuç da yüz bölgesinde alınmaktadır. Çünkü burasının tedavisi ne de olsa biraz daha zordur. Hatta göz bölgesinde uygulama yapılmamaktadır. Ve yüz bölgesinde lazerli epilasyon yapılırken tedavi gören kişinin mutlaka gözlerine koruyucu gözlük takması gerekmektedir.

Tekrar etmek gerekirse lazer ışınları kılın içinde bulunan siyah “melanin pigmenti” tarafınca emilir. Beyaz kıllarda siyah melanin yoktur. O bakımdan beyaz tüylerde lazer etkisiz kalmaktadır. Daha sonra emilen bu ışınlar ısıya dönüştürülür ve kıl kökü yanar. Ve bir daha da kıl falan çıkmaz.
Lazerli epilasyon merkezlerinde bulunan uzmanlar sizin için cildinize ve de kıl yapınıza uygun ışın dozunu tespit edeceklerdir. Ve bunun ardından tedaviniz başlayacaktır. Çünkü herkesin cilt ve kıl yapısı faklılık göstermektedir. Bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir ne de olsa en değerli giysimiz cildimizdir. Uygulamaya başlamadan önce testler yapılarak cildin reaksiyonları tepsi edilir. Bu oldukça güven verici bir yöntemdir. Pulse süresinin uzatılıp enerjiye yayılarak uygulanabilen cihazlar tavsiye ve tercih edilmektedir. Ayrıca tedavi sırasında cildin aktif bir şekilde soğutulması görülebilecek yan etkileri ortadan kaldırarak etkin bir şekilde tedavinin gerçekleşmesini sağlayacaktır. Bu soğutma şekilleri de farklı farklıdır. Bunların arasından en yaygın olanlar: jel, kriyojen sprey, kontakt soğutma ve hava soğutmadır.

Dikkat edin bronz tene lazer uygulanması yanlıştır. Çünkü böyle bir uygulamada ciltte yanık ve reaksiyon belirtileri artacaktır. Lazer epilasyonda amaç hiçbir şekilde cilde zarar vermeden kıllardan kurtulmak olduğu için yani kıl folikülünü yok etmek olduğundan optimum koşulların sağlanması gerekir.

Lazer epilasyon
sonucunda cildinizde oluşabilecek hafif kızarıklık olması normaldir, telaş etmeyin. Bu kızarıklıklar genel olarak ya bir kaç saat içinde ya da en geç birkaç günde kaybolmaktadır. Uygulanan her seansın ardından tedavi ettirdiğiniz kılların 15 ile 20 gün içerisinde kendiliğinden döküldüğünü göreceksiniz. Bir iki ay içinde kıllar seyrek bir şekilde tekrar görülecektir. Lazer en çok büyümede olan kıllara etki etmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder