Karboksiterapi - Karboksiterapi tedavisi ve Uygulamaları

Konumuz lazer epilasyon ile pek de alakası olmasada karboksiterapi ve karboksiterapi uygulamaları tıp dünyasında önemli estetik uygulamalar arasında kendini göstermeye başlamıştır. Aşağıdaki yazımızda karboksi terapi hakkında merak ettikleriniz ve karboksiterapi tedavisi hakkınd bilmeniz gerekenleri bulacaksınız.

Karboksiterapi uygulaması karbondioksit gazı verilerek yapılır. En eski ve en çok kullanıldığı alan tıp dünyasıdır. Tahminen 80 yıldır tıp dünyasında tedavi amacıyla kullanılan karboksiterapi yaklaşık 8 senedir de başta Amerika olmak üzere pek çok ülkede estetik uygulamalarda, cilt ve vücut deformasyonlarıkarboksiterapi-dudak-dolgunda, bölgesel ve bedensel zayıflamalarda başarılı bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bölgesel doku metabolizma ve dolaşımını etkileyip geliştirerek selülit ve bölgesel yağlanma tedavilerinde de başarıyla uygulanabilmektedir. Bugüne kadar zararlı olduğunu sıkca duyduğumuz karbondioksit gazının karboksiterapi uygulamasında hiçbir zararlı etkisi bulunmamaktadır. Çünkü vücudumuz gün içinde bol miktarlarda karbondioksit oluşturup dışarı atar. Bu miktar yaklaşık olarak dakikada 1.5 litredir. Yani vücudumuz dakikada 1.5 litre karbondioksit gazı oluşturup dışarı atmaktadır. İşte karboxiterapi uygulamsında kullanılan karbondioksit miktarı vücudun dakikada üretip dışarı attığı gaz karbondioksit gazı miktarından çok çok azdır.

Peki Karboksiterapi Uygulaması Nasıl Yapılır?
Karboxiterapi uygulamasında küçük bir iğne ile karbondioksit gazı yağ dokusunun içine enjekte edilir. Karbondioksit gazı hızlı bir şekilde yayılan bir gaz olduğundan dolayı yağ tabakasının içinde çabuk yayılır. Her bölge için 1 veya 2 enjeksiyon yapılması yeterli olur. Karboksiterapi uygulaması sırasında acı hissedilmez fakat uygulanan bölgede biraz şişkinlik yapabilir. Bu şişkinlik te birkaç gün içinde kaybolur. Hasta günlük yaşantısına birkaç gün içinde geri döner.

Karboksiterapi Etkisini Nasıl Gösterir?
Karboxiterapi tedavisi uygulamasında kullanılan karbondioksit gazı damarların genişlemesini sağlayarak damarlardaki oksijen gazı oranının artmasına neden olur. Oksijen gazı artınca yağ yakımı hızlanır. Bunun yanında metabolizma hızlanmasına bağlı olarak vücut salgılarındaki aktif maddeler yağların yakımını hızlandırır. Sonuç olarak karboksiterapi uygulamasından sonra yağlanma ve selülitlerde azalma görülür ve vücut sıkılaşır. Ciltteki elastikiyeti arttırırarak şişlik ve çatlakların kaybolmasına neden olur, varislerin hızla azalmasına yardım eder.

İyi Bir Sonuç alabilmek İçin Karboksiterapi Kaç Seans Uygulanmalıdır?
Karboksiterapi tedavisi yağların ve selülitlerin çokluğuna bağlı olarak seans sayısı çoğalabilir veya azalabilir. Genelde haftada 2 veya 3 defa uygulanan karboksiterapi 15 veya 20 seans uygulanması gerekir. Her seans yaklaşık olarak 20 dakika sürer. Karboksiterapide 5. seanstan sonra gözle görülür değişiklikler meydana gelir.

Karboksiterapinin Yan Etkileri Var Mıdır?karboksiterapi-tedavisi
Karboksiterapi uygulamalarında çok büyük olasılıkla yan etkiye rastlanmaz. Ancak uygulanan bölgede hafif şişlik ve morluk yapabilir. Bu da yarım saat veya 1 saat hafif bir yürüyüşten sonra kendiliğinden geçer.

Karboksiterapi vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanabilir ve Uygulama Alanları Nelerdir?
Doğum sonrası oluşan sarkmalara, çatlaklara, karın bölgesindeki çatlaklara, basen, kalça ve üst bacaklara lokal yağlanma tedavisinde selülitlerin azaltımasında uygulanır. Sarkmış göğüslere, liposuction sonrasında kalan tümseklikler karboksiterapi ile giderilebilir. Ayrıca Koltuk altı derisindeki gevşemelere ve üst kol inceltilmesinde de karboksiterapiden faydalanılır. Şeker (diabet) hastalığına bağlı yaraların tedavisinde, ve sedef hastalığına bağlı yaraların tedavisinde, erkeklerin vücudundaki deformasyonlarda ve zayıflayan saç köklerinin aktive edilmesinde oldukça başarılıdır.

Karboksiterapi Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Öncelikle karboksiterapi yapan kişilerin uzman olmalarına dikkat edin ve kullandıkları cihazladın CE belgelerini kontrol ediniz. Çünkü patentli bir karboksiterapi cihazı karbokdioksit miktarını uygun aralıklarla vererek uygulamadan % 100 performans alır.

1 yorum - Add Yours

Karboksiterapi fiyatları dedi ki...

Merhaba

Bahsettiğiniz karboksiterapi tedavileri için önerebileceğiniz bir merkez var mı aceba, istanbul için soruyorum. Tavsiye edebileceğiniz biyer var mı? Birde karboksiterapi tedavisinin fiyatları nedir, seanslara ve tedaviye göre değişiklik gösteren fiyatlarmıdır

teşekkür ederim iyi çalışmalar

Yorum Gönder