Epilasyon Eldiveni ve Kullanımı

Bayanlar için epilasyon eldivenleri çok çeşitli olmakla birlikte kullanımları da epey bir yaygınlaşmıştır. Çünkü evde yapılacak epilasyon da ağda, jilet veya iplik ile alma gibi yöntemler acı verebilmektedir. Epilasyon eldiveni ile neredeyse acı hissedilmeyecektir. Epilasyon eldiveni kullanımı bayanlar için epilasyonu daha keyifli ve kolay hale getirmek için idealdir. Peeling etkili epilasyon eldiveni vs gibi çeşitli epilasyon eldivenleri piyasada mevcuttur. Kullanımları da çeşitlerine göre değişiklik gösterebilen epilasyon eldivenleri genel olarak şu şekilde kullanılır;

Epilasyon Eldiveni Kullanımı
Eldiven elinize takılır. Cildinizin uygulama yapacağınız bölgesi kuru olmalıdır. Daha sonra uygulama bölgesi eldiven ile saat yönünde dairesel olarak ovulur. Bu işlem 5 kez tekrarlanır. Daha sonra tam tersi olan saat yönünün tersi yönde dairesel ovma işlemi yine 5 kez tekrarlanır. Epilsyon eldiveni ile ovma yaparken yukarı aşağı hareketler tavsiye edilmez ve dairesel hareket olumlu sonuç almak için daha uygundur.

Bu işlemler yapıldıktan sonra ölü teninizin ve tüylerinizin bıraktığı beyaz bir toz çıkmaya başlayacaktır. Daha sonra işlem yapılan bölge bol su ile yıkanmalıdır. Ardından tercihe göre nemlendirici kremde sürmek iyi gelecektir. Sonuç olarak cildinizde 5-6 gün sürecek kılsız tüysüz bir parlaklık oluşmul olacaktır.

Tabii yukarıdaki epilasyon eldiveninin genel kullanımı dır. Eldivenin çeşidine göre özel kullanım biçimi olabileceğinden kullanım kılavuzu iyi okunmalı ve öyle uygulamaya geçilmelidir.

Epilasyon Eldiveni Kullanılmayacak Durumlar
Epilasyon eldiveni tahriş olmuş tenlerde ve yaralı bölgelerde kullanılmamalıdır. Meme ucu, koltuk altı, göz, burun ve genital bölge gibi hassas noktalarda da kullanılmaz. Bacak ve kol epilasyonu için eldiven kullanımı idealdir. Son olarak epilasyon eldiveni çocukların ulaşabilecekleri yerlerden uzak tutulmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder