Lazer Epilasyon da Kanser Riski Var mı?

Lazer epilasyon ile kanser arasında bir ilişki var mı, lazer epilasyon kanser yapıyor mu, Lazer epilasyonda kanser riski var mı, Lenf şişmesine, lenfomaya sebep lazer epilasyon olabilir mi?

5-6 seans sonrasında istenmeyen tüylerimize kalıcı olarak veda ettiğimiz lazer epilasyon uygulaması bir gün karşımıza cilt kanseri olarak mı çıkıyor? İşte bu sorular lazer epilasyon yaptıracak olan kişilerin aklına takılan ve yaptırsammı yaptırmasammı, yaptırırsam ileride kanser olurmuyum endişesine düşüren sorulardan.

İşte bu sorulara tıp doktorları ile güzellik uzmanlarının verdiği cevaplar farklılık gösterebiliyor. Tabi net olarak lazer epilasyon kanser yapar gibi bir sonuç gözlenmemiş veya belirtilmiyor ancak zararlarının olabileceği üzerinde duruluyor. Bazı uzmanlar ise lazerin hiçbir sakıncasının olmadığını vlazer-epilasyon-kanser-riskie tedavilerde bile kullanılarak mucize sonuçlar elde edilen bir yöntem olduğunu vurguluyor. İşte bazı uzmanların ağzından lazer epilasyon ve kanser ilişkisi hakkında cevaplar;

Plastik Cerrah : Estetik açıdan çok başarılı olan lazer epilasyon yöntemi tıbbi olarak tasvip edilen yöntemlerden değil. Çünkü lazer epilasyon zararsız değil. Tam olarak kanser ile ilişkilendiremesekte vücuda dışarıdan yüklenen herşeyin birtakım zararları olur. Ameliyatlarda kullanılması gereken bu teknoloji güzellik açısından kullanılmasını kabul etmek zor.

Dermatolog Dr. : İstenmeyen tüylerin kalıcı çözümü lazer epilasyon ile ilgili bilinen, tespit edilmiş bir tehlike yok. Fakat bu uygulamanın doğru cihaz ve bilgili uzman tarafından yapılması şart. Eğer doğru lazer epilasyon aletleri ile kaliteli ve bilgili uzmanlar tarafından müdahaleler yapılırsa lazer epilasyonun bir zararı söz konusu olmaz. Aksi halde hassas bir yapıya sahip olan ciltte çeşitli sorunlar çıkabilir. Bunun için lazer epilasyon tedavisine başlamadan bir dermatolog veya plastik cerrah ile görüşülüp bilgi alınmalı ve ona göre karar verilmelidir.

Dermatoloji uzmanı : Lazer epilasyon yöntemi dünyada 20 senedir, Türkiyede ise yaklaşık 15 senedir kullanılıyor. Bu süreç zarfında lazer epilasyona bağlı kanser belirtisi, lenf bezlerinin şişmesiyle lenfoma gibi belirtilere rastlanmış bir bulgu yok. Doğru seçilen ve kişiye uygun lazer epilasyon cihazları ile hekim kontrolünde yapılan tedaviler hiçbir sorun teşkil etmiyor. Kanser yapar, kansar yapmaz gibi söylentiler halk arasında yayılmış. Kanser yapar da yapmaz da demek doğru olmaz. Kısacası Mangal Eti yemeyin mide kanseri yapar diyemeyiz.

Cilt Hastalıkları Uzmanı : Lazer epilasyon uygulamasındaki lazer ışınlarına ciddi eleştiriler geliyor. Bu ışınlar için hiçbir zararı yoktur diyemeyeceğiz ama yıllardır herhangi bir zararı da tespit edilemedi. Direk bu işınlara bağlı bir hastalık belirtisi veya hasta olan bir vaka görülmedi. Lazer epilasyona bağlı herhangi bir kanser belirtiside aynı şekilde yok. Lazer epilasyonunda ışınlar hangi noktaya odaklanırsa oraya etki ederler ve bunun dozunu ayarladıktan sonra bir zararı olmayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder