Mavi Işık Epilasyon - PPX, PHOTOPNOMATİK THERAPY

Mavi ışık ile epilasyon bir lazer epilasyon yöntemi olmasada geçerli ve güvenli bir epilasyon yöntemidir. Vakum ile yoğunlaştırılan ışığın birlikte kullanılmasıyla uygulanan bir yöntemdir. Daha iki yıldır dünyada kullanılmaya başlanmıştır. Sonuçları oldukça başarılı görülmekle beraber tavsiye edilen bir yöntemdir. IPL gibi ince kıllarda daha başarılı olabileceği düşünülebilir. Ağrısı sızısı olmayan bir yöntemdir. 400–600 nm dalga boyunu daha yoğun kullanmaktadır. FDA‘dan daha sık bir şekilde kullanımı ile onay almaya uğraşmaktadır. Bazı bu tedaviyi uygulayan merkezler 15 gün aralıklarla uygulamaktadır. Sakıncası olduğundan bronz tenlere uygulanmaması gerekmektedir.
Bu dalga boyu melanine oldukça kuvvetli tutunmaktadır. Alexandrite lazerdeki riskler bunda da bulunmaktadır. Vakum sistemi tedavinin en enteresan yanını oluşturmaktadır.
Bu sistemin geliştirilmesi bunun ardından daha başka sistemlerin ve de tedavilerin gelecekte geliştirilebileceğinin apaçık göstergesidir.

IPL+RADYO FREKANS

Bunlar yoğunlaştırılmış ışık ve radyo frekansının beraber kullanıldığı cihazlardır.
Yoğun ışık kaynağındaki etkiyi radyo frekansının arttırdığı düşünülmektedir.

DİODE+RADYO FRENKANS
aynı şekilde bunda da yukarıdaki mantık, sistem geçerlidir.
Cihazın kullanılması daha çok yenidir. Açık renk tüylere, kıllara bile etkili olduğu iddia edilmektedir. Ne kadar doğru onu uygulamalar gösterecektir.

Yukarıdaki tüm sistemler FDA onayı almıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder