Lazer Epilasyonun Sırrı ve Başarı oranları

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmeyenler!
Lazer Epilasyon uzun yıllardır Dünyada, son zamanlarda Ülkemizde de uygulamaları bir hayli artmıştır. Peki epilasyon başarısının sırrı nerede gizlidir?
Bireysel faktörler lazer epilasyonun başarısını etkilemektedir.Örneğin bayanlarda erkeklere göre daha başarılı sonuçlar alınmaktadır. Vücuttaki çeşitli bölgelere göre de bu başarı değişik sonuçlar vermektedir. Bayanlarda genital bölge epilasyonu, koltuk altı bölgesi ve alt bacak bölgelerindeki lazer epilasyonlarda başarı oranı %95 civarlarındadır. Erkeklerde ise sakal üstü bölgesi, göğüs ve boyun bölgelerindeki lazer epilasyonun sırt ve ense bölgelerine oranla başarı oranı çok daha fazladır.

Lazer epilasyonu başarısında etkili olan başka bir faktör ise kılın rengi, cilt rengi ve kılın kalınlığıdır.Örneğin beyaz tene sahip kişilere lazer epilasyonu uygulandığında daha koyu tenlere oranla daha yüksek derecede başarı elde edilebilmektedir, çünkü beyaz tenlilerde lazer ışığını deri emmeden geri yansıttığı için deriyi yakma söz konusu olmamakta ve çok rahatlıkla yüksek derecede lazer dozları uygalanabilmektedir. Bu da tabiki lazerin başarısını arttırmaktadır. Aksine esmer tene sahip olanlarda acıyı ve yan etkilerini azaltmak için dozları düşürmek gereklidir. Birde kıl rengi ve kalınlığı da önemli faktörlerin başında gelir. Siyah ve kalın kılların, ince ve sarı olanlara oranla başarı şansı daha yüksektir.

Lazer Epilasyon Yapıldığında Kıllar Kalıcı Olarak mı Kaybolmaktadır?
Doğrusunu söylemek gerekirse bu alan yeni yeni kullanılmaya başlandığı için lazer epilasyon üzerine uzun süredir süregelen bilimsel araştırmalar yeterince olmadığından kesin bir şey söylemek şuan için olanaksızdır.Ama beklentiler kılların uzun bir süre çıkmayacağı yönündedir.Ancak yüz bölgesindeki kıllarda başarı oranı çok çok azdır ve bir müddet sonra yeniden ortaya çıkabilmektedir.Yeniden oluşurken eski kıllar eski yoğunluğunda olmazlar. Lazer epilasyonun başarısı tam olarak %100 değildir. Ama bu oran günümüzde %70,%80 lere çıkarılmıştır.Araştırmalar sürmektedir.

Lazer Epilasyon Sonucunda İlginç Gelişmelerde Olabilmekte ve Kılların Arttığı de gözlemlenmektedir. Böyle Bir Durum Olabilir Mi, Olabilirse Sebepleri Nelerdir?
Çok ender de olsa bazı hastalarda lazer epilasyonu sonucunda kıllarında kalınlaşma veya artma gibi yan etkiler görülmektedir. Bu durum çok sık yaşanan bir durum olmadığından yeni farkına varıldı, ama halen daha sebebinin neler olduğu kesin olarak bilinmemektedir.Genelde böyle bir artışın ayva tüylerine(ince tüylere) lazer epilasyonu yapıldığında geliştiğine bilinmeyen nedenlerle bu ayva tüylerinin artış gösterdiği ve kalınlaştığı düşünülmektedir.Bu artışlarda üst kol, yüz ve bayanların kalça bölgelerinde olabilmektedir.Yüzde ve kollarda santimetre kare başına düşen kıl yoğunluğunun fazla olmasından dolayı böyle bir artışın gözlemlendiği düşünülmektedir. Bu sebepten dolayı bu noktaların lazer epilasyonundan önce ve sonra fotoğrafının çekilmesi ve karşılaştırılması gerekir. Eğer lazer epilasyonunuz bir uzman doktor ,dermatoloji uzmanı gibi kişiler tarafından yapılırsa zaten uygun olmayan ince tüylere ve artış gösterebilecek bölgelere uygulanmayacaktır.

Lazer Epialsyonu Sırasında Ağrı Hissedilebilir Mi, Bu İşlemin Yan Etkisi Var Mı, Varsa Gözlemlenmemesi İçin Neler Yapılmalıdır?
Takdir edersiniz ki ağrı kişilerin bünyelerine göre değişiklik gösterebilir,her insanın eşik değeri de aynı değildir. Bu nedenle hissedilen ağrı da kişiden kişiye değişebilir.Fakat hastaların % 80 ine yakın bir kısmı bu işlem sırasında pek acı hissetmediklerini söylemişlerdir. Bu acı tabiki uygulanan bölgeye göre de değişiklik gösterir. Örneğin genital bölge çok hassas olduğundan bu bölgede acı daha çok hissedilebilir. Böyle durumlarda dermatoloji uzmanları lazer epilasyonu işleminden önce lokal anestezi yapan kremler uygulayarak işlem çok daha rahat olmasına yardımcı olurlar. Ayrıca acı hissini azaltmak içinde soğutma sistemleri kullanılmaktadır.
Lazer epilasyon işleminin yan etkileri ise çok azdır. Tabi bu kişinin cildinin hassasiyetine bağlıdır. Bazı hastalarda epilasyon sonrası kabuklaşma görülebilir ancak bir kaç içinde deri eski haline gelir.Çok nadir durumlarda derinin rengi açılabilir ya da koyulaşabilir. Bu etkide 6 ay ile 12 ay gibi bir sürede deri eski haline geri döner. Ancak çok çok nadiren rastlanan deride kalınlaşma da görülebilir. Bu durum kalıcıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder