Anormal Kıllanma ve Epilasyon Çözümü

Son zamanlarda ikili ilişkiler daha da önem kazandığından insanlar estetik olarak hoş görünüp görünmediklerine daha çok dikkat eder oldu. Örneğin bir satış danışmanı veya mümessil giyimine duruşuna ve dış görünüşüne oldukça önem göstermeli ki satış yapabilsin. Bu tip örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Kısacası globaleşen dünyamızda insan ilişkileri çok fazla önemli olduğundan insanların dış görünüşlerine dikkat etmeleri çok doğal bir gelişmedir. Ayrıca teknoloji bu kadar ilerlemişken teknolojinin nimetlerinden faydalanmamak ta eskilerde kaldı.

Vücutlarında tüylenme ve kılların olması gereken miktardan fazla olanlar, batık olan kıllar sebebiyle sivilce problemleri yaşayanlar, vücudun olmayacak bölgelerinde tüylenme olanlar ve doğal olmayan görünümde saç ekimi yaptıranların istenmeyen tüylerindeki artışlarından şikayetçi olanlaistenmeyen tüylere epilasyonrın sayısı gün geçtikçe artmaya başladı. Hatta Ülkemizde 20 sene öncesine kadar erkeklerde epilasyon söz konusu bile değilken şimdi ise moda olmuş durumdadır. Artık en az bayanlar kadar erkeklerde epilasyon yaptırmaktadır. Bu tür vücutta kıllanma problemleri ergenlik dönemi de diyebileceğimiz 18 ile 24 yaşları arasında belirmeye başlıyor, özellikle genç bayanlarda hormonal dalgalanmalar nedeniyle tüylenme problemleri görülebiliyor. Ergenlik dönemlerinden sonra bu tüyler kişilik özelliklerine bağlı olarak ya kendiliğinden yok oluyor ya da kalıcı hale gelip rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor.

Genetik özellikler vücuttaki kıllanmaların önemli sebeplerinden biridir. Genetiğe etki eden faktörlerden en önemlisi de Ülkemiz coğrafyasında insanların doğduğu ve yaşadığı bölgelerdir. Trakya Bölgesi ve yakın kesimlerinde insanların tüyleri daha çok açık renkli ve ince oluyor. Burada yaşayan insanlar da genellikle açık renkli tene sahip olduklarından tüylerin farkedilmesi çok zor oluyor. Buradaki insanların herhangi bir epilasyon yapmasına gerek yoktur. Zaten lazer epilasyonu ince ve açık renkli kıllar için pek tavsiye edilen bir yöntem değildir. Diğer taraftan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Coğrafyası'nda doğan ve orada yetişen insanlarda ten renkleri daha koyup, kılları da daha kalın ve koyudur. Bu tür koyu tenlerde koyu renkteki kıllar çok bariz bir şekilde farkediliyor. ayrıca bu bölgedeki insanlarda nadiren erkeklerin boyun bölgesi ve bayanların iç çamaşırlarının temas ettiği kasık bölgelerinde kılların sert oluşundan ötürü batması sonucu sivilce ve lekelenme problemleri ortaya çıkabiliyor.

Estetik görünüşümüzü dolayısıyla psikolojik yaşamımızı olumsuz etkileyen istenmeyen tüyler için birçok çözüm yolları vardır. İstenmeyen Tüylerden Kurtulma yolları ndan bir kaçı Jilet, çam sakızı ağda, iğneli epilasyon, lazer epilasyon ve foto epilasyon yöntemleridir. Bu metotlar içinde sizin için cildiniz için en uygun metotu belirmek size kalıyor. Tabi birde işin maddi boyutları devreye giriyor. Ama son yıllarda gerek sağlık, güvenlik ve gerekse kalıcı çözüm açısından en çok tercih edilen yöntemler lazer epilasyon ve foto epilasyondur.

0 yorum:

Yorum Gönder