Erkekler İçin Lazer Epilasyon

Günümüzde erkekler kendilerine daha dikkat etmeye başladılar. Cilt bakımları için kozmetik ürünlerini, estetik cerrahi yöntemleri ve istenmeyen tüyler için lazer epilasyon uygulamalarını tercih eder oldular. Erkeklerde lazer epilasyon; sırt, göğüs ve omuz bölümlerindeki istenmeyen tüylerin alınması için kullanılmaktadır. Son zamanlarda bir çok erkek ense, boyun, kaş arası, eller ve ayaklardaki tüyler için lazer epilasyon yaptırmaktadır.

Erkeklerdeki Lazer Epilasyon ile Bayanlara uygulanan Lazer Epilasyonu Arasında Fark Var Mı?
Lazer epilasyonu uygulaması yönünden erkek veya bayan lazer epilasyonu arasında hiçbir fark yoktur. Ancak çoğu erkeğin kılları daha derin ve kalın oldukları için lazer epilasyon uygulamalarında daha hızlı ve kesin sonuç alınabilmektedir. Lazer epilasyon uygulaması ışık ile olduğundan ve ışık soğurumu söz konusu olduğundan dip yerlerdeki kıllar ve koyu renk kıllarda daha etkilidir. Açık renk tüyler genelde bayanlarda olduğu için onların epilasyon seansları daha uzun sürmektedir.

Erkeklerde Lazer Epilasyonu Uygulanan Bölgeler Nelerdir?
Kıl erkeğin süsü gibi alışagelmiş bir özdeyiş nedeniyle insanlar erkekte lazer epilasyonuna biraz daha temkinli yaklaşıyorlardı. Ancak son zamanlarda bu tabu yavas yavas yıkılmaya başladı. Bu süreçte erkekler; aşırı tüylenme durumlarında lazer epilasyonu yöntemine başvurmaya başladılar. Aşırı kıllanma olan bölgelerde; göğüs, sırt, ense, kasıklar ve omuz bölgeleridir.
Ayrıca 'metroseksüel' diye nitelendirdiğimiz bakımlı erkekler; kaş arası, yüz bölgesi, el ve ayak bölgesindeki kıllar için son zamanlarda lazer epilasyonu talepleri alınmaktadır.

Erkekler için Lazer Epilasyon uygulama öncesi ve sonrası dikkat edilecek hususlar ise şu şekilde özetlenebilir

Erkeklerde Lazer Epilasyon Uygulaması Öncesi
1)Lazer epilasyonu yapılacak bölgeye son 20 gün içinde epilasyon(kökten alım) yapılmamış olmalı
2)Son 6 ay içinde roaccutane'yi kullanan hastalara lazer epilasyon işlemi uygulanamaz.
3)Uzayan kıllar bölgeye göre jilet veya makasla kısaltılmalıdır.
4)Lazer epilasyonu uygulaması öncesinde en az 15 gün güneş ışığıyla birebir muhatap olunmaması gerekir.(solaryum girilmemeli ve güneşlenilmemeli)
5)Lazer epilasyon uygulaması yapılacak olan bölgedeki kıllara sarartma(rengini açma) yapılmamış olması gerekmektedir.

Erkeklerde Lazer Epilasyon Uygulaması Sonrası
1)Lazer epilasyonu uygulanan kişi, uygulama süresinden en az bir hafta süresince peeling ve kese gibi cildi tahriş edebilecek işlemlerden kaçınılmalıdır.
2)Lazer epilasyon uygulamasından sonra kişinin cilt hassasiyetine ve seansa göre ciltte hafif kızarıklıklar görülebilir. 1 saat ile 1 gün arasında bu oluşan kızarıklar geçer.
3)Lazer epilasyonu uygulamasından sonra en az 3, 4 gün güneşe çıkılmamalı, solaryuma girilmemelidir. Eğer çıkılacaksa da en az 30 veya 35 faktörlü koruyucu kremler kullanılmalıdır.
4)Lazer epilasyonu uygulamasından sonra tüyler 15 gün içinde hafifçe uzayacak ve kendiliğinden dökülecektir. Cit yapısı çok kuru olanlar için bu süre 20 veya 25 günü bulabilir. Eğer bu süreç içerisinde nemlendirici kremler kullanılırsa tüylerin dökülmesi daha hızlanacaktır.
5)Lazer epilasyon uygulamsından 20 gün sonra kontrole gidilip kılların durumu kontrol edilmelidir.
6)Lazer epilasyonu uygulamasında seanslar düzenli takip edilirse daha etkili sonuçlar elde edilecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder