Bayanlar için Lazer Epilasyon Öncesi

Günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili ve kalıcı çözümlerinden olan lazer epilasyon her bölgede gerek bayan gerekse erkekler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Elbetteki kıl ve tüyler konusunda bayanlarımız daha hassas olduğundan lazer epilasyon yaptırma yüzdesinde bayanlarımız erkeklere göre ilerilerdedir. Peki lazer epilasyon yaptırmadan önce bayanlar nelere dikkat etmelidirler bunlardan bahsedelim.

Lazer Epilasyon Öncesi Bayanlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler
* Klasik epilasyon yöntemlerini evde uygulayan bayanlar, lazer epilasyon tedavisine karar verdiklerinde, epilasyon seanslarına başlamadan 3 hafta kadar öncesinden kökten kıl almayı bırakmalıdırlar.
* Yine epilasyon tedavisine başlamadan önce aşırı uzamış kıllar bulunuyorsa, yüz çevresindekiler makas yardımı ile, diğer bölgedekiler jilet ile kısaltılmalıdır.
* Lazer epilasyon uygulamasına başlamadan en az 2 hafta kadar önceden itibaren güneşte kalnımamalı, solaryuma vs. girilmemelidir. Çünkü lazer epilasyon koyu ve bronzlaşmış tenlerde olumlu sonuçlar vermemekte, bu kişilere epilasyon tedavisi önerilmemektedir.
* Lazer epilasyon uygulanacak bölge temiz ve makyaj yapılmamış olmalıdır.
* Roaccutane ilacını son 6 ay içerisinde kullanmış olan bayanlara lazer epilasyon tedavisi önerilmez. Bu yüzden epilasyon yaptıracaklar roaccutane ilacının kullanımını kesmelidirler. (roaccutane sivilce ve akne tedavisinde kullanılan bir ilaç)

Bayanlar lazer epilasyon öncesinde bu maddelere dikkat ettiklerinde,epilasyon sonrasında da daha çabuk ve olumlu sonuç alacaklardır.

0 yorum:

Yorum Gönder