Fraksiyonel Co2 Lazer Tedavileri

Fraksiyonel Co2 lazer tedavileri teknolojinin en büyük nimetlerindendir. Günümüzde teknolojinin artan bir ivme ile gelişmesi ve lazer gibi bir mucizenin ortaya çıkması ile estetik ve güzellik alanında hayli gelişme kat edilmiştir. Özellikle istenmeyen tüyler ve kıllar denince geçici epilasyon yöntemleri mazide kalmış ve lazer epilasyon ile kesin çözümler üretilmeye başlanmıştır. Fraksiyonel Co2 Lazerler yani Fraksiyonel karbondioksit lazerler için de estetik ve dermatoloji için devrim niteliğinde bir buluş diyebiliriz.

Fraksiyonel Co2 lazer tedavileri nde amaç vücutte veya ciltte herhangi bir sebeble oluşmuş kalıcı iz ve lekeleri yok etmektir. Bu izler ergenlik çağından kalma sivilce izleri, herhangi bir yaralanma sonrası kalan ve geçmeyen yara izleri, geçirilen bir ameliyat sonrası atılan dikişin bırakfraksiyonel co2 lazer tedavisitığı kalıcı izler olabilir. Tüm bu kalıcı izlere günümüz tıp ve estetiğinde fraksiyonel karbondioksit lazerler çözüm olabilmektedir. %100 lük bir çözüm garantisi bulunmasa da başarılı bir tedavi sonucunda büyük oranda beklentiler karşılanmaktadır.
Peki Fraksiyonel CO2 lazer tedavileri nasıl uygulanır amaç nedir?
Fraksiyonel kelimesi bölgesel yani sadece uygulandığı yere etki eden anlamına gelmektedir. Karbondioksit Fraksiyonel lazerler ile uygulanan tedavinin özü de budur aslında. Cildin bir bölümüne etki ederek hasar vermek ve sağlam kalan diğer bölümün hasar verilen bölgeyi her seansta biraz daha yenilemesi, gençleştirmesi prensibidir. Örneğin herhangi bir cilt lekesine milimetreden küçük boyutlarda binlerce lazer atışı yapılarak o bölgedeki %20 lik bir bölüme hasar verilir kalan %80 lik bir bölüme ise hiçbir işlem yapılmaz ve bu bölüm sağlam kalacak olan bölümdür ve işlem yapılan kısmı yenileyici görevi üstlenecektir.

Fraksiyonel Co2 (karbondioksit) lazer uygulamaları ile sivilce izi tedavileri, yara ve yanık izleri tedavileri, cilt yenileme, siyah nokta (akne) tedavileri, skar tedavileri, el gençleştirme ve birçok cilt lekesi tedavileri yapmak ve olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür. İşlem yapılacak bölgenin her seansta ortalam %20 si onarılır ve yine yapılacak işleme ve uygulama bölgesine göre seans süreleri ve sayıları değişebilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder