Fraksiyonel Co2 Lazerler ile İz ve Leke Yok Etme

Daha önceki yazımızda Fraksiyonel Co2 (karbondioksit) lazer ve bu lazerler ile hangi tedavilerin yapılabildiğni, tedavinin ne şekilde gerçekleştiğini yazmıştık. O yazıyı bu linkten inceleyebilirsiniz. Fraksiyonel Co2 lazer tedavileri

Bu yazımızda ise cildinizde ki pek de memnun olmadığınız izler ve lekeleri düzeltmede, yok etmede kullanılan Fraksiyonel CO 2 lazerler ile yapılacak tedaviler öncesi aklınıza takılabilecek sorulara değinmeye çalışacağız.

Cildinizdeki kalıcılaşmış sivilce izleri, yara ve dikiş izleri yok edilebilir mi?
Fraksiyonel karbondioksit lazer ile EVET. Ergenlikten sonra veya herhangi bir enfeksiyon sonrası çıkmış olup yerinde iz bırakan sivilceleriniz veya geçirdiğiniz bir ameliyat sonrası atılan ve kötü bir izlenim bırakan dikiş izleriniz vs. tüm bunlar bu Fraksiyonel Co2 lazerlerin bu tedaviler için geliştirilmiş özel başlıklı lazerler ile ameliyat olunarak çözülebilir. Ancak bu tedavi sonucunda sivilce, yara veya dikiz izlerinizden %100 kurtulma garantisi yoktur. En tatmin edici ve en uygun sonucu elde etmek amaçtır.

Fraksiyonel lazer ile iz düzeltme-yok etme tedavileri Acı verir mi?
Aslında estetik için yapılan müdahalelerde acı verdiğini söylemek yanlış olur. Tıpkı lazer epilasyon daki gibi sivri sinek ısırmasına benzer bir yanma hissedilebilir. Bu yanma da gerekli soğutucu sistemler ile sıfıra da indirilebilmektedir. Eğer Fraksiyonel karbondioksit lazer tedavisi cerrahi bir müdalazer-ameliyat-leke-yok-etmehalede uygulanacaksa o zaman işlem bölgesi iğne ile uyuşturularak (lokal anestezi) tedavi gerçekleştirilir.

Fraksiyonel lazer ile iz yok etme tedavileri kaç seanstır?
Seans sayısını şuanda söylemek pek mğmkğn değildir. Uzman hekim tarafından tedavi öncesi yapılacak muayenenin ardından net birşey söylenebilir. Elbetteki ciltteki leke bölgesinin büyüklüğü ve uygulama biçimine göre seans sayısı değişiklik gösterecektir. Fraksiyonel co2 uygulamasında ortalama olarak yara izleri ve sivilce izleri düzeltme tedavisi 2-5 seans aralığındadır diyebiliriz. Seans aralıkları ise 3 ile 4 haftadır. Cerrahi amaçlı yapılan lazer uygulaması ise tek seanstan oluşan bir ameliyattır.

Fraksiyonel Co2 Lazer ile leke tedavisinden sonra olumsuz bir etki görülür mü?
Aslında böyle bir tedavinin ardından elde edeceğiniz güzel sonuçlar olumsuz sonuçları kat kat bastıracaktır. Burada bahsettiğimiz olumsuz sonuç ise tedavi sonrası işlem bölgesinde meydana gelen geçici kızarıklıklar ve pullanmalardır. Sosyal hayata etkisi olmayacak derecede olan bu sonuçları hastanın yaşamaktan pek hoşnut olmadığı da bir gerçektir.

Fraksiyonel Co2 lazer ile Ameliyat izleri tamamen yok olur mu?
Vücudumuzda oluşan Ameliyat ve açık yara izleri bir doğa kanunudur. O yüzden bu izlerin yüzde yüz yok olması mümkün değildir. Sivilce ve diğer leke izleri başarılı bir uygulamanın ardından belki tamamen yok edilebilir ancak ameliyat kesesine bağlı oluşan izler düzeltilirken amaç en az dikkat çeken hale getirmektir. En ideal sonuç sadece tedavi başarısına bağlı değil, hastanın doku yapısı ve hormanal uygunluğuna da bağlıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder