İğneli Epilasyon - İğne ile Epilasyon yöntemi

Lazer epilasyon, foto epilasyon gibi modern epilasyon yöntemlerinin yanı sıra epilasyon uygulamalrında tercih edilen bir yöntem de iğneli epilasyon tedavisi yöntemidir. Yaklaşık 100 yıldır uygulanan çok eski bir epilasyon yöntemi olan iğneli epilasyon ince tüylere, sarı ve beyaz renkte bulunan kıl ve tüylere çözüm getirmede başarılı bir yöntem olduğundan modern epilasyon yöntemleri arasından hala tercih edilen yöntem olmaktadır. Ancak iğneli epilasyon tedavisinin steril şartlarda ve tecrübeli uzman ellerde yapılması büyük önem arzermektedir.

İğneli epilasyon yönteminde tedavi ince bir iğne ile kıl köküne ulaşılarak buraya verilecek küçük bir elektriksel akım ile kıl kökünü tahrip etmek ve tekrar kıl oluşumunu engellemek amacıyla uygulanır. Böylece iğneden verilen akım ile zarar gören kıl kökü yeni bir kıl üretemeyecek ve kalıcı bir çözüm sağlanmış olacaktır.

İğneli epilasyona başlamadan önce uygulama yapılacak bölge önce bol su ile yıkanır ve ardından alkol ile tampon yapılarak epilasyona hazır hale getirilir. Daha sonra istenmeyen kıl ve tüy köklerine yukarıda bahsettiğimiz işlemler uygulanır. Uygulama sonrası bölgede geçici kabarıklık ve kızarıklık oluşması normal bir durumdur. Bunun yanı sıra iğneli epilasyonun hemen ardından yüzde 100 sonuç almak beklenmemelidir. Çünkü her kılın çıkma ve uzama evreleri değişiklik gösterebileceğinden henüz görünürde olmayan ve uygulama yapılmayan bölgeler daha sonra kendini gösterebilir.

Konu iğneli epilasyon olunca merak edilen başka bir soru da acı duyulup duyulmayacağıdır. Fakat her ne kadar iğne ile tedavi olsa da hafif bir ısıdan başka acı hissedilmeyecektir. Başta yapılan alkol tamponunun bunda faydası büyüktür. Fakat grip rahatsızlıklarında, bayanların adet dönemlerinde, aç karnına, uykusuzluk durumunda iğneli epilasyon tavsiye edilmemektedir. Bu gibi durumlarda vücut gergin ve halsiz olduğundan tedavide daha fazla acı hissedilebilir.

İğneli epilasyon uygulamasından sonra
İğneli epilasyon tedavisi sonrası ciltteki gözeneklerin hava almasını engelleyecek pudra, parfüm, deodorant gibi ürünler 24 saat kullanılmamalıdır. Cilt sıcak su ile yıkanmamalı ve kese yapılmamalıdır. Atrıca tedavi sonrası 72 saatlik bir zaman diliminde aşırı güneşte kalınmamalı ve bronzlaşmaktan kaçınılmalıdır.


İğne ile epilasyon tedavisi uygulanamayan bölgeler ve uygulama yapılmayacak kişiler ise şöyledir. İğneli epilasyon kaşlara, kasık veya bikini bölgesine, kulak ve göğüs çevresine uygulamak sakıncalı olabileceğinden bu bölgelerde lazer epilasyon veya diğer epilasyon yöntemleri devreye girer. Ayrıca hamile bayanlara, kalp pili kullanan kişilere, varisli hastalara, aids hastalarına ve şeker hastalarına bu tedavi kesinlikle uygulanmaz.

1 yorum - Add Yours

beslenme dedi ki...

beslenme hakkında google arama motorunda araştırma yapıyordum ve rastlantı sonucu sitenize ulaştım. Çok faydalı paylaşımlarda bulunuyorsunuz, ayrıca tasarım açısından da çok başarılı bir websitesi oluşturmuşsunuz. İzmir'de yaşıyorum ve burada beslenme hakkında bilgi alabileceğim sağlık ve güzellik ile ilgili merkezlerin sayısı oldukça az.

Yorum Gönder