Lazer ve IPL Epilasyon Bilgileri

Lazer sözcüğünün kelime olarak tam karşılığı;

L-light (ışık)
A-amplification (yoğunlaştırma, yükseltme)
S-sitümülated (uyarılmış)
E-emission (yayılım)
R-radiation (radyasyon)

Uyarılarak yoğunlaştırılmış ışık enerjisi yayılımı'dır.

İnsanlara doğru uygulandığı takdirde hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Lazer ışınları kullanıldığı alanlara göre farklılık gösteren belirli dalga boylarında ışık ışını yayarlar. Tıp Dünyası son yıllarda birçok hastalığın tedavisi için lazer ışınlarını kullanmakta ve lazer kullanımı gün geçtikçe kullanım sahaları genişleyerek artmaktadır. Lazer ışınlarının bir numaralı kullanım alanı, lazer epilasyon uygulamalarıdır. Lazer epilasyonları ilk bakışta pahalı gibi gözüksede kalıcı çözüm olduğundan genele yayarsanız ucuza bile geldiği söylenebilir ve ayrıca zaman tasarrufu da sağlamaktadır.

Gün geçtikçe kullanılan bir teknoloji geliştirilerek daha üst modeli uygulamaya sokulmaktadır. IPL'de geliştirilmiş lazerlerdir.

IPL kelimesinin sözlük anlamı ise;

I-intense(yoğun, yoğunluk)
P-puls(atmak)
L-light(ışık)

Yoğun ışık atımı anlamına gelmektedir.

IPL sistemlerinden normal lazer sistemlerinden farklı olarak aynı anda birden fazla dalga boyundaki ışıkları üretebilmektedir ve aynı anda farklı farklı tedavi seçenekleri sunmaktadır. Ayrıca lazer kaynaklarına oranla daha geniş başlıklara sahip olduklarından daha hızlı bir şekilde tedavi uygulamasına olanak vermektedir.

IPL sistemlerinin Lazerli sistemlere göre bir diğer üstün yönü, yolladıkları ışın enerjisini belli parçalara bölerek yayabilme özelliğinden dolayı tedavi edilen bölgenin aşırı ısınmasına engel olarak acıyı daha da azaltırlar. IPL sistemleri de epilasyon uygulamalarında IPL epilasyon olarak oldukça fazla kullanılan yöntemdir. Epilasyonun yanında damarlara bağlı problemlerde, kırışıklık tedavilerinde, çil ve lekelerin tedavilerinde de etkin olarak kullanılmaktadır.


IPL UYGULAMASI NASIL YAPILIR?
IPL sistemlerinin uygulaması, çok basit ve güvenlidir. Tedavi uygulanıcak bölge önceden özel olarak soğutulduktan sonra ışının çok daha etkili şekilde istenilen bölgeye ulaşmasını sağlayan jel uygulanır. Bu uygulamanın arkasından başlığın uygulama yapılacak bölge üzerinde gezdirilmesi ile yapılır. Eğer epilasyon uygulaması yapılıyorsa, öncelikle uzun tüyler kısaltılır daha sonra işlem uygulanır. IPL uygulamasında uygulama yapılan kişi çok hafif acı hissedebilir. Bu çok normal birşeydir. Ayrıca uygulama sonrasında da ciltte kendiliğinden iki gün içinde geçen kızarıklar görülebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder