Alexandrite Lazerler ile Epilasyonun Özellikleri

Alexandrite Lazer Epilasyonun Özellikleri

* Alexandirete lazerler ile epilasyonun sadece açık renkli cilt tiplerinde kullanılması önerilir.
* 755 nanometre (nm) dalga boylu lazerlerdir
* Alexandrite lazerlerin melanin emilimleri ya da absorbsiyonlaı çok iyi olduğundan. Melanin üzerinden etki ettikleri söylenebilir.
* Ruby lazerler ile epilasyona göre ciltte leke bırakma ihtimalleri daha azdır. Fakat koyu tenli ciltlere ruby lazer uygulamaları gibi uygulanmamalıdır. Ayrıca Bronz tenlere de kesinlikle önerilmeyen bir yöntemdir.
* Koyu tenli ciltlerde yan etki yapma ihtimali yüksek olduğundan, Bu tende kişilere alexandrite lazer yönteminden ziyade diode lazer ya da nd yag lazer yöntemleri önerilir.
* En Hızlı lazerlerdendir. Bu sebepten dolayı uygulamalar kolay ve pratik olmaktadır.
* Alexandrite lazer epilasyon yöntemi için yapılan klinik çalışmalar bu yöntemin sonuçlarının en az Ruby lazer kadar etkili olduğunu ortaya çıkarmıştır.
* Uzun zamandan beri kullanılan ve etkinliğini kanıtlanmış bir lazerdir.
* Aleksandrite lazer uygulamasından hemen sonra kılların çabuk bir şekilde yüzeyden yok olması bir avantaj olarak kabul edilebilir.
* Tüm bu sebepler alexandrite lazer cihazlarını ve alexandrite lazer epilasyon yöntemini birçok merkez ve birçok hasta tarafından tercih sebebi yapmış ve oldukça popüler bir lazer haline getirmiştir.
* Bu lazer tipi yüz bölgesi için tavsiye edilmezken, derin yerleşimli sırt ve omuz tüylerinde, kol tüylerinde başarısı düşüktür.
* Alexandrite lazerler ince yüz tüylerinde artış yapabilir bu nedenle kişi beyaz tenli bile olsa alexandrite lazer yüz bölgesine uygulanmamalıdır

Tüm bu özelliklerden sonra kısaca değinmek gerekirse Alexandrite lazerler ile yapılan epilasyon, odlukça az hazarlı ve çok çabuk etki gösteren yan etkisinin de hemen hemen bulunmadığı bir yöntemdir ancak uygun ellerde, uzman gözetiminde yapılmayan bir uygulama ise problemleri de çok fazla olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder