Hamilelikte Lazer Epilasyon Yaptırılır Mı?

Hamilelik başlı başına hassas bir konu olduğundan, hamile bayanların merak ettiği konular, hamilelikte lazer epilasyon yapılır mı, gebelikte epilasyon zararlı mıdır, lazer epilasyon yaptırırsam bebeğim zarar görür mü vs. hamilelikte epilasyon soruları uzayıp gitmektedir. Peki lazer epilasyon hamile kadınlar için uygun mudur?

Bu sorunun cevabı aslında bilinmemektedir. Ama bilinen birşey vardır ki Hamile bayanlara lazer epilasyon yapılmamaktadır. Baştada dediğimiz gibi gebelik çok hassas bir konu olduğundan hamile bayanlara tıbbi müdahale yapılırken 2 kez düşünülmelidir. İki can taşıyan bir insan deney amaçlı da kullanılamayacağı için gebelikte lazer epilasyon ne gibi sonuçlar doğurur istatistiki olarak gözlenememiştir. Günümüz tıbbının kanaati gebe bayanlara lazer epilasyon uygulanmaması yönühamilelikte lazer epilasyonndedir.

Hamilelikte lazer epilasyon konulu yayınlanan bilimsel makalelerde, lazer epilasyonun sadece kıl köküne işlediği ve canlı olan dokulara hiçbir zarar vermediği, bayanlarında hormonal salgısının fazla olduğu gebelik dönemlerinde, hormon dengesini bozacak bir uygulama olmadığı açıklanmaktadır. Fakat dediğimiz gibi hamile bayanlar bu tip uygulamalarda denek amaçlı kullanılamyacağından, bunun etik bir durumu olmadığından dolayı bu bilimsel yayınlar sadece teoridir ve gözlemlenememiştir.

Zaten uygun olan da bu gibi dönemlerde tıbbi veya estetik müdahalelerden, ilaçlardan, doğal olmayan takviyelerden mümkün olduğunca kaçınmak, sağlıklı bir doğumun ardından tekrar kaldığımız yerden hayatımıza devam etmektir.

0 yorum:

Yorum Gönder