Ruby Lazer ile Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon uygulamalrında kullanılan lazerler dalga boylarına göre farklı isimler taşımaktadır. Alexandrite lazer, diode lazer, nd yag lazer, ruby lazer gibi lazer çeşitleri epilasyon uygulamalarında farklı ciltlerde farklı dalga boylarına gerek duyulduğunda tercih edilmektedirler. Bu yazımızda ruby lazerler ve ruby lazerler ile epilasyon uygulamasından bahsedeceğiz.

Lazer çeşitleri arasında dalga boyu sıralaması yaptığımızda ruby lazerler 694 nanometre dalga boyları ile en küçük dalga boyunda sahip lazerlerdir diyebiliriz. Nd: yag lazerin dalga boyu ise 1320 nanometreleri bulabilmektedir. Ruby lazerin küçük dalga boylu olmasından dolayı lazer epilasyon uygulamalrında derideki melanin pigmenti tarafından en çok emilen lazer tipleridir. Epilasyonda lazer ışığının emilimi istenen ve ideal bir durum olmasına rağmen aşırı emilimi de derinin renk değiştirmesine, kızarıklıklara ve lekelenmelere sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden küçük dalga boylu ruby lazerler daha çok beyaz ve açık tenli kişilere uygulanan epilasyon tedavilerinde tercih edilmektedirler. Ruby lazerlerin koyu renkli tenlerde başarılı sonuçlar verdiği söylenemez, uygulanması da tavsiye edilmez.

Ruby lazerler in Q switched, long pulsed ve normal ruby olmak üzere 3 çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan normal ruby ve long pulsed epilasyon uygulamalarında açık tenli kişilere önerilen ve tedavi uygulanan lazerlerdir. Ancak kıl foliküllerini yüzde 100 yok ettikleri söylenemez. Eski kıllar daha kısa ve zayıf kıllara dönüşürler. Yine bu lazerlerin koyu ten renklerinde yan etkilerinin fazla olabileceği söylenebilir.

Q switched lazerler ise derideki melanin pigmenti için emilimi çok kolay bir lazer olduğundan ve deriye nüfus etme oranı yüksek olduğundan lazer epilasyon uygulamalarından ziyade lazer ile dövme silme uygulamalarında tercih edilmektedirler.

0 yorum:

Yorum Gönder