Lazer Epilasyonun Zararları - Yan Etkileri

Günümüzün en modern epilasyon yöntemlerinden lazer epilasyonun ne gibi zararları vardır, yan etkileri nelerdir, lazer epilasyonda kullanılan lazer ışığı kanser yapar vs. birçok merak edilen konu bulunmaktadır. Ancak lazer epilasyonun modern ve tercih edilen epilasyon yöntemlerinden biri olmasında en büyük pay zararsız olmasıdır. Yani lazer epilasyonun bugüne kadar klinik olarak tespit edilmiş ciddi manada zararları söz konusu değildir ve oldukça güvenilir bir yöntemdir. Elbette ki bir şartla. Doğru yerde, doğru şartlarda ve doğru hekime tedavi olunarak.

Bunun dışında lazer epilasyonun yan etkileri de yoktur diyebiliriz. Günümüzde epilasyon uygulamasında sıklıkla tercih edilen alexandrite lazerler 755 nanometre dalga boyunda ve insan vücudu için oldukça ideal ve yan etkisiz sonuçlar vermektedir. Ancak şuda bilinmelidir ki birkaç çeşit lazer mevcuttur bu lazerlerin dalga boyları farklılık göstermekle birlikte epilasyon sırasında daha derinlere nüfus ederek yanmalara ve tahrişlere sebebiyet verebilir, epilasyon sonrasında da cilde kızarıklıklar oluşabilir, fakat bu durum da kalıcı olmayıp birkaç saat sonunda herşey normale dönmektedir. Tabi garanti yöntemler varken bu lazerler çokda kullanılmamaktadır.

Sonuç olarak lazer epilasyonun zararları ve yan etkileri dediğimizde karşımıza aman şöyle olur, böyle olur diyebileceğimiz etkiler çıkmamaktadır. Vücut hassasiyetinize, kıllarınızın yapısını vs. göre epilasyon sırasında biraz sinek ısırabilir gerisi gayet olumludur. Tabi işin ehli mekanlar ve uzman eller tercih edilirise diyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder