Lazer Epilasyon'da Digital Spektrofotometre Cihazı

Spektrofotometre nedir dediğimizde, spektrofotometre cilt rengimizi sayısal olarak ifade eden bir cihazdır. Spektrofotometre cihazı'nın Dijital olanı cilt renkini numerik olarak belirlemeye yarar. Lazer epilasyon tedavisi öncesi oldukça kullanışlı olan Dijital spektrofotometre cihazı ile önce ten renginiz belirlenir ve daha sonra uygulamaya geçilir.

Lazer Epilsyonda amaç öncelikli olarak doğru lazer ışığını doğru doz kullanarak kıl köküne ulaştırmaktır. Doğru lazer ışığı ve gerekli doz da epilsyon tedavisi yapılacak kişinin cilt rengine göre belirlenir. Bu noktada da devreye dijital spektrofotometre cihazı devreye girmekte ve doğru ölçümler sonucunda doğru bir lazer epilasyon tedavisi ile bir daha kıl üremesinin önüne geçilip başarılı bir uygulama gerçekleşmiş olur. Aksi halde uygulanan tedavide doğru lazer, gerekli ve yeterli miktarda doz iyi ayarlanamaz ise lazer epilasyon işlemi yapılan bölge gerektiği kadar ışın alamaz veya haddinden fazla ışın alarak ciltte tahrişlere ve pigmentasyonlara neden olabilecektir.

Lazer epilasyonda Dijital spektrofotometre cihazı kullanımı nın önemi yukarıdaki paragraftan da rahatlıkla anlaşılabilmektedir. Ölçümler sonucunda cilt rengi için sayısal bir değer üreten spektrofotometre cihazı'nın ürettiği bu değer lazer epilasyon cihazı için kullanılması gerekecek enerji seviyesinin belirlenmesinde hem çok kolaylık sağlamakta hemde tedavi sonucunda %100 e yakın olumlu sonuçlar alınmasında büyük katkı sağlamaktadır.

Dijital spectrofotometre cihazı lazer epilasyon tedavisi dışında, cilt lekesi tedavileri, photorejuvenasyon, tatoo removal gibi tedaviler öncesi uygulamada kullanılacak doğru parametrelerin belirlenmesi için de büyük önem taşımaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder