Lazer Epilasyonda En İyi Yöntem - En iyi Lazer

'Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır' felsesefesinden hareketle bayanların güzellik sorunları hiç bitmez. Bir bayanın makyajı bile saatlerini alabilir. Bu sorunların arasında en başa bela olanı istenmeyen tüyler yani epilasyondur. Jilet yöntemi ile alınan kıllar çok çabuk sürede ve eskiden daha belirgin bir şekilde çıkar. Ağda ise kadınların kullandığı en klasik yöntemdir. Fakat ağda çok büyük uğraşı ve zaman ister ve kısa sürede yeni tüyler oluşmaya başlar. Üstelik bu işlem can yakıcıdır.

Ağdanın bir adım üstü sir ağdadır. Sir ağda uygulanan bölgede kılların çıkma süresi ağdaya göre daha uzundur. Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte lazer epilasyon yöntemleri geliştirilmiştir. Çeşitli lazer cihazları kullanılarak yapılan uygulamalar kalıcı çözümler sunmaktadır. İstenmeyen tüylerden sonsuza dek kurtulabilmenizin yolu lazer epilasyon uygulamalarından geçer.

Lazer epilasyon uygulamaları, kişinin cilt özelliklerine, uygulanan bölgeye, kılların rengine ve kalınlığına göre farklılıklar gösterir. Bunun içinde her kişi her lazer epilasyon uygulamasında kesin sonuç alamayabilir veya seanslar uzar. Bunu da yenmenin tek yolu lazer epilasyon uygulamaları uzmaen iyi lazer epilasyon yöntemin kişiler kontrolünde ve hijyenik ortamlarda(kliniklerde) kişiye özel yapılmalıdır.

Lazer Epilasyonu uygulamalarında cilt renginin açık, kılların ise daha koyu olduğu zaman en çok çabuk sonuç alınabilir. Lazer epilasyon uygulaması lazer ışınları vasıtası ile yapıldığından uygulamadan yaklaşık 15-20 gün sonra güneş ışığına çıkılması önerilir. Aksi takdirde lekelenmelere oluşabilir. Lazer epilasyon uygulamalarının bu yüzden yazın yapılmaması önerilir. İğneli epilasyonda kıl köklerine zayıf akım verildiğinden uygulamadan birkaç sonra ancak duş alınabilinir, fakat lazer epilasyon uygulamalarında böyle bir sorun yoktur. Lazer epilasyon uygulamasını yapacak kişinin bir estetisyen değil, bu işin uzmanı kişiler tarafından yapılmalıdır.
Diğer bir önemli nokta ise lazer epilasyon cihazına karar verilme sürecidir.

Peki en iyi lazer epilasyon cihazı hangisidir?
Bu soru aslında kişiye özel olmalıdır. Sizin cildinize ve kıl özelliklerinize en uygun cihaz hangisidir?
Şimdi lazer epilasyon uygulamasında kullanılan lazer tipleri ve kullanılan cihazları kısaca tanıtalım.

Alexandrite Lazer; çalışma dalga boyu 755 nanometredir. Türkiye'de çok yaygın olarak kullanılan ve Ruby'den sonra en eski lazer epilasyon cihazıdır. Açık ten rengine sahip olanlar için daha kesin sonuçlar verir. Koyu tenlere pek uygulanmaz. Gentlelase, Apogee ve Epitouch Plus lazer epilasyon cihazlarında kullanılır.

Ruby Lazer; çalışma dalga boyu 694 nanometredir. En eski lazer teknolojisidir. Eski olmasına karşın en acıyı hissettiren lazer cihazı da Ruby'dir. Esmer tenlere çok uygulanmaz. RubyStar ve Palomar E2000 kullanıldığı cihazlardır.

Nd-Yag Lazer; çalışma dalga boyu 1064 nanımetredir. Tüm cilt renklerine uygulanabilir fakat kesinliği çok kanıtlanmamıştır. Çok koyu cilt renkleri için Nd-Yag lazer epilasyon cihazı 800 nanometre çalışma dalga boylu olan tercih edilir. Coolglide, Medlite IV, Varia, Athos, Lyra ve Image lazer epilasyon cihazlarına uygulanır.

IPL(flaş lambalı lazer); çalışma dalga boyu 550 veya 1200 nanometredir. Bu teknoloji en çok gelişmiş ve en son teknoloji ile en kesin sonuçların alındığı lazer epilasyon cihazıdır. çünkü çalışılan dalga boyu geniş aralıklıdır. Tüm cilt ve ten tiplerine rahatlıkla uygulanabilir. EpiLight, PhotoDerm, Quantum, Aculight ve Vasculight kullanıldığı cihazlardır.

Diode Lazer; çalışılan dalga boyu 800 ya da 810 nanometredir. IPL teknolojisinden sonra en kesin sonuçların alındığı lazer tipidir. SLP 1000, F1 Diode, Light Sheer, MeDioStar, LaserLite, Epistar ve Apex 800 kullanılan cihazlardır.

0 yorum:

Yorum Gönder