Yeni Yıla Girmeden Yenilenme Önerileri - Lazer Epilasyon

Sıcaklarla boğuştuğumuz, iyice dinlendiğimiz ve doya doya güneşlenip tatil yaptığımız bir yaz mevsimini geride bıraktık. Şimdi sıra geldi vücudumuza bakım yapıp, zinde bir şekilde gelecek yaza hazırlamak. Çünkü en iyi bakım kış aylarında yapılır. Oluşan güneş lekelerinden kurtulmak, lazer epilasyon uygulamaları, cilt maskeleri, kimyasal peeling uygulamaları gibi.

Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde Dermatoloji uzmanı olarak görev yapan Doktor Eda Kumbasar güzellik ve iyi bir cilt bakımının sırlarını şu şekilde anlatıyor. Yeni yıla yeni bir siz ile merhaba demek istiyorsanız. Eda Hanım'ın önerilerini dinlemenizi tavsiye ederiz.

* Kış ayları, dermatolojik uygulamalar için en uygun zaman dilimidir. Yapılan uygulamalardan sonra güneşle cildin teması en az olduğundan oluşabilecek lekelerin riski en aza inmiş olur. Dermatolojik uygulamalar arasında lazer epilasyon uygulamaları, kimyasal peeling, çeşitli tedavilerde kullanılan lazerler vardır.

* Cildinizdeki lekelerden lazer cihazlarıyla ağrısız, sızısız ve hiç bir yara izi olmadan tam da kış ayında işleriniz aksatmadan kurtulabilirsiniz.

* Kimyasal Peeling Uygulamaları sizi yeni doğmuş gibi hissetirecek uygulamalar arasındadır. Kırışıklılara, oluşan lekelere bazende yara izlerine yapılan bu uygulamayla cildinizi yenileyebilirsiniz.

* Kimyasal Peeling'ten sonra kış aylarında yapılabilecek diğer bir uygulama ise dolgu uygulamalarıdır. Cilde hacim kazandırmak, kırışıklıkların giderilmesinde ve elastikiyet arttırmak için hyaluronik asit(kimyasal dolgu maddesi)'in enjekte edilerek yapılan uygulamalardır. Bu uygulamadan sonra yılbaşına daha nemli ve daha dolgun bir ciltle girebilirsiniz.

* Özellikle kış mevsiminde yapılması tavsiye edilen uygulamalardan birtanesi de lazer epilasyon uygulamalarıdır. Lazer epilasyon uygulamaları nda daha kesin sonuç alınması için güneşle temas en az olmalıdır. Bu yüzden lazer epilasyon uygulaması yaptırmanın ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın tam zamanıdır. Yeni ve pürüzsüz bir ciltle yılbaşına merhaba deyin.

* Makyaj malzemelerinizi alırken organik olmasına ve cildinize zarar vermemesine dikkat edin.

* Doğal yollardan maske yapıp cildinizde kullanabilirsiniz. Salatalık maskesi gibi taze meyve kullanılarak yapılan maskeler ile birlikte gül suyu ile cildinizi ara da bir temizlerseniz, bu da bir nevi kimyasal peeling uygulaması gösterecektir.

* Cildinizin genç kalmasını istiyorsanız eğer, bol miktarda meyve yiyin, hatta yemeklerde de sebze yemeklerini tercih ederseniz cildiniz daha genç kalır. Alkol ve sigaradan olabildiğince uzak durmaya çalışın. Sigara dumanına bile maruz kaldığınız yerlerde cildinizin gözenekleri tıkanır bu yüzden makyajınızı her gece muhakkak temizleyin ve bol bol sıvı tüketin. Bunların yanında bir günlük sporunuzu yaparsanız eğer daha sağlıklı ve daha genç bir vücuda ve cilde sahip olup, yılbaşına yenilenmiş olarak girebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder