Sir Ağda Hakkında Herşey

Sir ağda klasik ağdadan farklı doğal ve daha etkili bir epilasyon yöntemidir. Epilasyon konusu hem daha şık görünmek hem de kendimizi daha rahat hissetmemiz için önem arz eden bir konudur. Nitekim bayanların yanında son yıllarda erkekler de epilasyon yaptırmaya başlamıştır. En önemli sorunlardan olan istenmeyen tüylerden kurtulmanın alternatif yollarından birisi de sir ağda yöntemidir. Sir Ağda yöntemi klasik ağda yöntemine göre daha hijyenik, daha uzun süreli çözümler üretir.

Peki Sir Ağda Nedir, Çeşitleri Nelerdir, Avantajları, Klasik Yöntemlerden Ayıran Özellikleri Neler, Nasıl ve Hangi Bölgelere Uygulanır?

Sir Ağda Neye Denir?
Sir Ağda, çam ağaçları gibi ağaçlardan alınan farklı reçinelerin balmumu ve yağ gibi doğal maddeler ile karıştırılıp, çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen etkili bir ağda çeşididir.

Sir Ağdanın Uygulanması
Sir ağdanın yukarıda anlatıldığı üzere üretimi yapıldıktan sonra ya konserve adı verilen metal kutulara ya da kartuş adı verilen kendiliğinden döner başlığı olan plastik tüplere doldurulur. Sir Ağda Uygulamaları konduğu kaba göre Konserve Sistem ve Kartuş Sistem olarak isimlendirilir. Kaplarda aynı bileşen olmasına rağmen bu iki sistemin uygulamaları farklıdır.

Kartuş Sistem
Kartuş Sistem, Sir ağdanın dönerbaşlıklı bir plastik tüp içerisine doldurulması ile oluşturulan sistemdir. Döner başlıkları yardımı ile uygulama yapılır. Uygulama vücudun her bölgesine rahatlıkla yapılabilir. Yapılacak bölgeye göre kartuş kullanmak daha etkili bir sonuç verir. Kartuş sistemi ile sir ağda geniş ve düz bölgelerde bacak gibi uygulanması çok basittir. Her kartuş tek kullanımlık ve kişiye özesir-agda-yapimildir. Bu yüzden sağlıklı ve hijyeniktir.

Konserve Sistem
Konserve Sistem, sir ağda konserve kutuları şeklindeki metal kutuların içindedir ve özel spatulalar ile uygulanır. Spatulalar kartuş sistemle ulaşmakta güçlük çekilen yerlere ulaşmayı sağladığından girintili, çıkıntılı yüzeyler için daha çok tercih edilen bir sistemdir. Ayrıca kıllar çok uzun olduğu zaman kartuşa dolanabildiğinden uzun tüylerde de konserve sistem tercih sebebidir.

Sir Ağdanın Klasik Ağdadan Farkı
Klasik ağdanın etken maddesi şekerdir, sir ağdanın ise reçine olduğundan klasik ağdaya nazaran daha kuvvetli dolayısıyla daha etkilidir. Sir ağda düzenli olarak ve uzman kişilerce uygulandığında istenmeyen tüyleri zayıflatarak seyrekleştirir ve yeniden çıkma sürelerini uzatır.
Klasik ağda uygulamaları sırasında duyulan acı sir ağda yönteminde duyulmaz. Klasik ağdadaki kadar cildi tahriş etmez, çeşitli losyon ve kremlerle bu tahrişlerin önlenebilme olasılığı vardır.
Kısaca sir ağda hazırlanışı, uygulaması ve temiz ve pratik olması bakımından normal ağda yöntemlerine nazaran tercih edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder