Depilasyon Yöntemleri

Depilasyon, vücuttaki istenmeyen tüylerin cımbız, ağda, tüy dökücü krem ve losyonlar gibi çeşitli araçlar vasıtasıyla geçici olarak yok edilme yöntemine verilen isimdir.

Hormonal veya normal olarak vücutta oluşan tüyler bazen çok rahatsız edici olabilmektedir. Özellikle bayanlar bu konuya çok dikkat ediyorlar. Gerçi son günlerde globalleşen dünyada erkeklerde bu tür yöntemleri kullanmaya başladı.

İşte size bir kaç etkili depilasyon yöntemi:
* Tüy Dökücü Krem ve Losyonlar
Tenin altındaki tüyleri çözerek, tüyleri geçici bir süre uzaklaştırırlar. Cildin yüzeyindeki koruyucu dokuya kimyasal oldukları için zarar verebilirler.

* Cımbız: Ciltteki kıl folikülüne zarar vererek, kan akışını hızlandırır ve tüylerin daha kalın ve daha çok çıkmasına neden olur. Cımbız yöntemi Mantığında çalışan alet; silkepillerdir. Bunlarda kan akışını hızlanır.

* Klasik Ağdalar; şeker, su ve limon karışımlarıyla yapılan bir tür şekerleme ürünüdür. Burada ağda yapılacak bölgenin temiz olması ve ağda sıcakken kılların çıkış yönüne doğru sürülüp tersten çekilmesine dikkat edilir.

* Tüp Ağdalar; tüp ağdalar tek kullanımlık tüplerde bulunan ve kişiye özel kullanılan ağda çeşididir. Kıl köklerini tamamen yok edemese bile tüylerin zamanla incelmesine ve daha da geç çıkmalarına yardımcı olur. Bu yöntem tamamen doğal olup, herhangi bir tahrişe sebep olmaz. Yaklaşık 3 uygulamadan sonra batık kıl problemini de çözer. Yalnız bu uygulamadan sonra uygulanan bölge özel losyonlarla iyice temizlenmelidir.

* Kimyasal Depilatuarlar; tüyleri parçalayıp, ağrısız sızısız tüyleri geçici olarak yok ederler. Standart kimyasal depilatuvarlar jel, krem, losyon, aerosol, roll-onlardır. ve içeriğinde thioglikolik asit tuzları (sodyum thioglikolat ve kalsiyum thioglikolat) vardır. Bu maddeler çok eskilerden beri kullanılmaktadırlar. Thioglikolatlatlar saç keratinindeki kükürt bağlarını hidrolize ederek parçalarlar ve böylece deri yüzeyinden kıl ayrılır. Özellikle bacak, bikini bölgesi, yüz ve kol altları bölgelerine kolaylıkla uygunalıp, iyi sonuçlar alınabilir. Yalnız bu uygulamadan önce kişiye özel alerji testi yapılmalıdır.


İstenmeyen Tüylere Geçici epilasyon
- İlginizi çekebilir...

0 yorum:

Yorum Gönder