Ütüleme Epilasyon Nedir - Ütüleme Lazer Yöntemi

Bu yazımızda ütüleme lazer epilasyon yöntemini ele alacağız. Ütüleme epilasyon yöntemi nedir, nasıl yapılır, ütüleme lazer epilasyon kimlere ve nerelere uygulanır gibi soruların yanıtlarını arayacağız.

Bilindiği üzere istenmeyen tüylerden sonsuza kadar kurtulma yöntemlerine kalıcı epilasyon yöntemleri adı verilmektedir. Bu yöntemlere de spesifik olarak lazer epilasyon yöntemleri de denmektedir. Lazer epilasyonda oldukça yöntem vardır. Bu yöntemler lazer epilasyon sırasında kullanılan cihazlara göre isim almaktadır. Etkili lazer epilasyon yöntemlerinden birtanesi de ütüleme lazer epilasyon yöntemidir.

Ütüleme epilasyon yöntemi de denilen bu yöntemde oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir, Üstelik acısız sızısız. Bu yöntem nasıl uygulanır ve nasıl etki gösterir sorularının yanıtları ise; ütüleme yönteminde oldukça sık lazer atışları yapılır. Bu atışlar sayesinde kıl köklerindeki kıl folikülleri yavaş yavaş ve sürekli lazer ışınına maruz kalır, bunun sonucunda melanin pigmenti lazer ışınlarını ısı enerjisine çevirir. Kıl kökleri de ısınır ve tahrip olur. Bu işlem saniyeler içinde süregelerek devam eder.

Uygulama sırasında cihazın soğutma özelliği devreye girerek epilasyon yapılan bölgeyi soğutur. Bundan dolayı yanma ve ağrı hissedilmez. Ütüleme lazer epilasyon yönteminde atışlar sık sık olduğundan dolayı da epilasyon yapılan bölgede kıl köklerinin iyice tahrip ediyor. Ayrıca bu yöntemi uygularken cilde masaj etkisi yaparak rahatlatmasının yanında ölü hücreleri de ciltten uzaklaştırarak cildinizin yenilenmesine de katkı yapıyor. 

Ütüleme epilasyon uygulaması sabit bir bölgeye değilde belli aralıklarla ütü yaparmış gibi gezdirilerek yapıldığından ütüleme adı verilmiştir.

Bu yöntem vücutta koltukaltı, genital bölge, bikini bölgesi, bacak bölgesi, sırt, göğüs bölgesi gibi geniş alanlarda tercih edilen bir yöntemdir.

0 yorum:

Yorum Gönder