Erkekler İçin Lazer Epilasyon Öncesi

Günümüzde erkek lazer epilasyonu da hayli popüler bir hale gelmiş ve kendine biraz özen gösteren erkekler istenmeyen tüylerinden kurtulmak için lazer epilasyon uygulamalarını tercih etmeye başlamışlardır. İstenmeyen tüyler elbetteki sadece kadınların sorunu değildir. Her zaman her bölgede tüy bitebileceğinden erkeklerinde lazer epilasyon yaptırması gayet doğal bir sonuçtur. Bu yazımızda erkek lazer epilasyonunda, Bayların epilasyon yaptırmadan önce dikkat etmesi gereken hususlara değineceğiz.

Erkeklerde Lazer Epilasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Erkeklerin dikkat etmesi gereken hususların aslında daha önceki yazılarımızda değindiğimiz, lazer epilasyon öncesi bayanlar ın dikkat etmesi gereken hususlardan hiçbir farkı yoktur. Bunlar aşağıdaki gibidir;

* Erkekler lazer epilasyon tedavisine karar verdiklerinde, epilasyon seanslarına başlamadan 3 hafta kadar öncesinden Eğer alıyorlar ise,kökten kıl almayı bırakmalıdırlar.
* Yine erkeklerde lazer epilasyon seanslarına başlamadan önce aşırı uzamış kıllar bulunuyorsa, yüz çevresindekiler makas yardımı ile, diğer bölgedekiler jilet ile kısaltılmalıdır.
* Lazer epilasyon uygulamasına başlamadan en az 2 hafta kadar önceden itibaren güneşte kalnımamalı, solaryuma vs. girilmemelidir. Bunun nedeni ise lazer epilasyon zaten koyu ve bronzlaşmış tenlerde olumlu sonuçlar vermemekte olduğundan, bu kişilere epilasyon tedavisi önerilmemesindendir.
* Erkekler lazer epilasyon uygulanacak olan bölgeyi temiz tutmalıdırlar.
* Sivilce ve siyah noktaların tedavisinde kullanılan Roaccutane ilacını son 6 ay içerisinde kullanmış olan erkeklere lazer epilasyon tedavisi yapılmaz. Bu yüzden epilasyon yaptıracaklar roaccutane ilacının kullanımını kesmelidirler.

0 yorum:

Yorum Gönder